dimecres, 9 de març del 2011

Adelaida

Adelaida és la capital i la ciutat més poblada de l'estat australià d'Austràlia Meridional, amb una població de 1.467.300 habitants és la cinquena ciutat d'Austràlia per el nombre d'habitants. L'idioma oficial de la ciutat és l'anglès.
Adelaida té un clima mediterrani, les pluges tenen lloc els mesos d'hivern, les glaçades són rares i la precipitació en forma de neu encara és més escassa. És una de les ciutats més seques d'Austràlia.

Els seus amples carrers, les places,  i la seva exuberant vegetació fan que sigui una encantadora ciutat per visitar.
La ciutat té fama d'organitzar importants esdeveniments internacionals culturals, intel·lectuals, però també artístics i gastronòmics.
L'esperit de la recerca del plaer flueix des de les diverses cuines i magnifiques bodegues a l'animat panorama de la música en directe i dels bars. Durant l'innovador Adelaide Fringe Festival és quan emergeix el vertader estil artístic d'aquesta ciutat històricament progressista , tot i que també encara conservadora.

Un possible recorregut per Adelaida començaria amb un esmorzar al Central Market (que és el principal mercat de la ciutat), i si hi ha algun festival per la ciutat anar a disfrutar-lo. Però també es pot fer un circuit a peu per els punts imprescindibles de la ciutat, i examinar artesanies per el camí. Visitar el National Wine Centre (que és el centre internacional del vi) abans d'anar a fer una pizza a Goof Life. Després es pot anar a a escoltar música en directe a Governor Hindmarsh Hotel . Al dia següent es pot visitar el Jam Factory Craft & Design Centre (que és una galeria d'art amb exposicions d'art contemporani de la ciutat) o la Bradman Collection i fer un circuit per el centre de visitants de Haigh's Chocolates abans d'anar amb tramvia a Glenelg (que és una platja ideal per passetjar).
Central Market
National Wine Centre

Glenelg

1 comentari: