dijous, 17 de març del 2011

Pisa

Pisa és una ciutat d'Itàlia situada prop de la desembocadura del riu Arno, a la Toscana i té una població de 87.440 habitants. La ciutat té una sortida al mar i una costa envoltada pel parc natural de Sant Rossore.

Pisa és coneguda en tot el món per la seva torre inclinada, que tots els anys ens recorden que caurà definitivament, i que no deixa d'atreure visitants i curiosos que volen contemplar el prodigi abans de que desaparegui.

La ciutat deu la seva importància a la situació estratègica que ocupa. Gràcies a ella els romans van crear-hi una base naval. En el segle IX sent una república va competir amb Gènova i Florència per el control comercial de la zona. Durant el segles XII i XIII va conèixer els seus millors moments econòmics, que va aprofitar per construir el patrimoni que tan d'interès turístic provoca actualment. Durant aquesta època també es va fundar la universitat.  Durant el segle XIV la flota de Pisa va sofrir una greu derrota per part dels genovesos que es quedaren amb els antics drets que tenia Pisa sobre Còrsega i Sardenya. Al 1404 va quedar definitivament baix la tutela florentina, tot i que els Mèdici van concedir una importància especial a la vida cultural de la ciutat.
Pisa és la ciutat de Galileu que va plantar cara a l'església amb la seva teoria de que la terra era rodona i girava entorn al sol (posteriorment va ser jutjat, empresonat i finalment marginat de qualsevol activitat cultural).


Torre inclinada de Pisa

Santa Maria della Spina

Vista aèria de la Piazza del Duomo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada