dijous, 3 de març del 2011

Hèlsinki

Hèlsinki és la capital de Finlàndia, i es troba situada al sud del país. Com que aquesta està situada a la costa del mar Bàltic i té molts kilòmetres de costa, molts dels seus districtes més importants estan aprop de la platja. 
La llengua oficial és el finès (86'2%) i el suec (6'2%)
Helsinki té una població de 560.000 habitants. Trobem que la densitat de població és molt alta perquè és el centre finès de política, economia, cultura i ciència del país
La ciutat té un clima temperat continental. Modera el fred de l'hivern tan el mar Bàltic com el corrent del Golf i les temperatures per sota de -20 ºC només es donen una setmana o dues a l'any.

Helsinki és una ciutat bella, moderna, dinàmica i amb una vida cultural molt intensa, però a la vegada és una ciutat molt tranquil·la. Si la comparem amb altres capitals escandinaves aquesta resulta petita i íntima: una ciutat nòrdica amb una arquitectura neoclássica i art noveau, amb centres comercials moderns, i amplies avingudes i parcs. 
Durant l'hivern, "La ciutat Blanca del Nord" fa honor al seu nom quan es cobreix de neu, i el port i el mar gelat es converteixen en llocs on es pot patinar, esquiar i pescar.


Plaça de Sanaatintori a l'hivern

Museu nacional finès
Plaça del Mercat recoberta de neu
Plaça del Senat i la Catedral Luterana
Port i la Catedral de Hèlsinki al fons
Suomenlinna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada