dimarts, 29 de març del 2011

Capri

Avui he acabat de llegir el llibre Si tu em dius vine ho deixo tot, però digue'm vine, una novel·la d'Albert Espinosa.
En aquest llibre el protagonista viatja en dues ocasions a l'illa de Capri, una illa que l'ajuda a trobar-se amb ell mateix en dos moments diferents de la seva vida. Per això avui descobrirem aquesta illa tan màgica de la que se'ns parla en el llibre.
D'aquí uns dies ja us en parlaré, ja que el llibre es mereix una entrada completa.

Capri és una illa de Campània a la província de Nàpols. La illa està localitzada al mar Tirrena i té uns 12.200 habitants.

Capri té molta història, una història que està present en les restes de la Villa Jovis, residència construïda per l'emperador Tiberi per passar els seus últims 11 anys, a la Cartoixa de San Giacomo, amb un claustre del segle XIV, o l'espectacular Villa San Michele, constrïda pel metge i escriptor Axel Munthe sobre les restes d'una villa romana, testimoni de la riquesa de l'època. 
Així i tot, el lloc més conegut de Capri és la seva Piazzetta, on es troba l'església de San Stefano.

La seva privilegiada ubicació geogràfica, la seva bellesa natural i les seves suaus temperatures durant tot l'any han fet que des de l'antiguitat l'illa de Capri sigui un lloc desitjat per emperadors, reis i prínceps.
Durant la dècada dels 50 i 60, es va convertir en refugi privilegiat de la jet set internacional com Brigitte Bardot, Maria Callas, Ava Gardner, Jacqueline Kennedy o Grace Kelly.
I és que l'illa de Capri aconsegueix seduir a tots aquells que la visiten. Amb cases blanques damunt les roques, nombroses terrasses, balcons oberts al mar d'un color blau preciós, estrets i empedrats carrerons plens de flors de mil colors, que deixen un record permanent a tots aquells que visiten l'illa.

Illa de Capri
La illa durant la posta de sol des de la península de Sorrento.
San Giacomo
La impressionant Grotta Azzura




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada