divendres, 4 de març del 2011

Sydney



Vista del Port de Sydney de nit
Sydney és la capital de l'estat Nova Gal·les del Sud, situada el sud-est australià i a la vegada la ciutat més gran i antiga de tot el país. La ciutat té una població de 4.444.500 habitants.

Sydney té un clima oceànic, amb càlids estius (temperatures entre els 18'6 ºC i els 25'8 ºC) i hiverns suaus (temperatures entre els 8ºC i els 16'2 ºC), amb pluges fortes freqüents durant tot l'any. El mes més càlid és al Gener i el més fred és al Juny. El clima es modera per la seva proximitat amb l'oceà i per tant les temperatures més extremes es registren als barris de l'oest.

Sydney és una destinació turística reconeguda i important arreu del món i és sovint declarada com una de les ciutat més belles i amb més qualitats de vida del món (d'aquí a que estigui dintre de les deu primeres ciutats que surten a la llista). La ciutat és admirada tan per el seu port com per la seva impressionant costa o la seva cultura cosmopolita. Cal dir que ha esdevingut més important a nivell mundial gràcies a que va ser la ciutat organitzadora dels Jocs Olímpics a l'estiu de l'any 2000.

El centre de Sydney es divideix en 4 zones: The Rocks i Circular Quay que són els barris més vells de la ciutat, mentre que City Centre és el districte financer, a l'oest del qual es troba Darling Harbour, amb la famosa ChinatownBotanic Gardens i The Domain constitueixen un oasis dintre de la ciutat. A l'est es troben Kings Cross, Darlinghurst, centre de la cultura dels cafès i Paddington, una zona que encara conserva el caràcter del segles XIX. A Sydney hi ha nombrosos museus i galeries d'art que ensenyen la història i la societat australiana, normalment ocupen edificis històrics que commemoren la època colonial. Sydney està envoltada de parcs naturals i boscos plens de vida animals i vegetals
El seu edifici més destacat és l'Òpera de Sydney per el seu disseny espectacular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada