dimecres, 30 de març del 2011

Alberobello

Buscant informació sobre Itàlia per així l'any vinent poder recórrer tot el país amunt i avall visitant ciutats i poblets, he trobat una petita ciutat que m'ha cridat molt l'atenció.

Es tracta d'Alberobello, una ciutat coneguda mundialment per les seves curioses cases anomenades Trulli, que l'any 1996 van ser declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco.

Alberobello és una ciutat Italiana de 10.930 habitants, va néixer durant la segona meitat del segles XVI, quan els pagesos van ser autoritzats per construir les seves cases per la família feudal dels Acquaviva, Comtes de Conversano.

Els Trulli són antigues construccions de pedra seca d'origen protohistòric típic i exclusiu de la Pulla, Itàlia. Una curiositat és que aquestes cases foren construïdes en pedra seca per evitar pagar els impostos que sancionava la ''Prammatica de Baronibus'' quan es fundava una ciutat. D'aquesta manera, durant les visites  dels reis, els Trulli es desmuntaven durant la nit per ser reconstruïts ràpidament després de la visita.
Els Trulli d'Alberobello es poden veure des de lluny, ja que estan coronats per un pinacle que embelleix les construccions però que alhora demostren l'habilitat de l'artesà i la classe social de la família que l'habita.

Alberobello es divideix en dos barris: Monti i Alia Piccola. Al cim del primer es pot visitar l'església de Sant Antoni, també aquesta construïda en forma de trulli amb una gran cúpula de 21 metres d'altura realitzada en planta de creu grega.
A la ciutat es pot més visitar el Trullo Sovrana, construït al segle XVIII per la família Pert, avui seu del museu i lloc de trobades culturals i musicals durant l'estiu.


Panoràmica de la ciutat d'Alberobello
Trulli
Esglèsia de Sant Antonio
Detall de tres pinacles diferents

1 comentari:

  1. que fantàstic que comencis a fer un ruta per gaudir del país!
    t'he deixat un petit regal al meu blog! espero que tagradi

    petonet
    www.modandads.blogspot.com

    ResponElimina