dimecres, 16 de març del 2011

Florència

Avui us parlaré de Florència, ciutat que com vaig comentar ahir va rivalitzar amb Siena culturalment.

Florència és una ciutat d'Itàlia amb una població de 371.000 habitants i que es troba situada el centre de la península itàlica.
La ciutat és considerada el bressol del Renaixement i destaca per la seva riquesa arquitectònica i per els seus museus. Els Medici van dominar durant molt temps aquesta ciutat, per això es pot veure la seva marca en moltes de les propietats, edificis i altres que hi ha a Florència.

Moure's per Florència és fàcil, perquè el seu centre és petit i es pot accedir caminant a qualsevol lloc. Es va fer peatonal la zona del sud del Duomo fins al Ponte Vecchio incloent-hi la Piazza de la Signoria. No obstant un passeig es pot fer lent per la gran afluència de turistes que recorren els carrers.
Els preus són alts però no excessius i tot està orientat cap a les necessitats del viatger. Els museus estan reformats i hi ha una gran oferta per comprar.
Viatjar a Florència ha de ser un plaer no una marató cultural. És millor ser selectiu amb les visites. A vegades és més agradable passejar per els tranquils carrers de Oltrano que fer una llarga cua per estar dos minuts davant una obra mestra de Botticelli.
Ponte Vecchio de nit
Capella dei Pazzi
David de Miquel Àngel, Galleria dell'Accademia
Il Duomo
Palazzo Vecchio
Palazzo Pitti
San Marco
San Miniato
Santa Maria Novella
El naixement de Venus de Botticelli, a la galleria degli Uffizi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada