dijous, 24 de març del 2011

Roma

Després d'explorar ciutats italianes com són Pisa, Siena o Florència, penso que ja toca fer una visita encara que sigui des de la pantalla del nostre ordinador a Roma, la Ciutat dels 7 turons.

Roma és la capital d'Itàlia i està situada vora el Tiber, a 22 kilòmetres de la Mediterrània. Té una població de 2.756.227 habitants. 
La ciutat té un típic clima mediterrani característic de les costes d'Itàlia. El clima és confortable d'abril a juny i de mitjan setembre a octubre.

Però a més de ser la capital del país, Roma és una de les ciutats més importants del món a nivell cultural.
Roma és una ciutat imperial, que un dia fou la capital de l'imperi Romà, una condició que avui en dia encara es pot veure en els seus edificis emblemàtics.  
És impossible fer una llista de totes les coses que hi ha per visitar a Roma ja que no acabaríem mai, per això hi ha una sèrie de monuments o museus que es poden qualificar com imprescindibles i que sense visitar-los, la visita a Roma es faria incompleta.



LA COLUMNA DE TRAJÀ 
Monument commemoratiu dedicat a l'emperador Trajà amb la finalitat d'immortalitzar les seves campanyes militars a la Dàcia


EL PANTEÓ
Temple dedicat a les set divinitats planetàries. Va ser construit per Agripa i restaurat per Adrià. Ha arribat als nostres dies gairebé intacte i destaca per tenir la major cúpula de l'antiguitat.


EL COLOSSEU
També conegut com Amfiteatre Flavi, és l'amfiteatre romà més important. Antigament era l'espai on s'hi representaven espectacles de lluita. Se'l coneix amb el nom de Colosseu per l'estàtua colossal de Neró que hi havia al costat.


CIRC MÀXIM
És el circ més gran i més antic que hi ha a Roma. Era un espai d'oci on s'hi representaven curses de cavalls i de carros.


VIA SACRA
Carrer principal de la Roma antiga que, travessant el fòrum, conduïa des del cim del Capitoli al Colosseu.


CASTELL DE SANT ANGELO
Mausoleu personal de l'emperador Adrià a les ribes del Tíber.


TERMES DE CARACAL·LA
Gran complexe balneari de la Roma Imperial

 FONTANA DI TREVI 
Font barroca més gran i coneguda de Roma








 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada