diumenge, 27 de febrer del 2011

Melbourne



Melbourne és la segona ciutat amb més població d’Austràlia, compta amb 3,7 milions d’habitants.
El seu idioma oficial és l’anglès tot i que destaca per la seva varietat multicultural.
El seu clima és suau, amb bon temps, no s’arriba a extrems de temperatures molt fredes o molt caloroses. Per això és una ciutat que pot ser visitada en qualsevol època de l’any, tot i que es recomana viatjar-hi entre els mesos d’abril i maig ja que és quan els dies i les nits són més agradables.
Melbourne és una ciutat molt gran, per això es recomana instal·lar-se al centre de la ciutat, on a més, hi ha la majoria de punts d’interès turístics.
Una curiositat a tenir en compte és que aquesta ciutat és considerada la capital de la cuina Australiana ja que té una gran varietat de menjars i de mescles delicioses.  
La moneda de canvi que s’utilitza és el dolar Australià.

La guia 'Lonely planet' recomana el següent recorregut, que considero que pot servir d’ajuda, per fer durant una setmana per Melbourne:
El dia començaria al centre de la ciutat, ja que com he dit abans, s'hi concentra gairebé tot. S'aniria al Federation Square per contemplar la imatge en moviment al Australian Centre for the Moving Image per després seguir culturalitzant-te amb el Ian Potter Centr: National Gallery of Victoria Australia. Si es vol esmorzar amb gent elegant es recomana anar al bar de tapes Movida i després anar al Immigration Museum. Per acabar es pot anar de compres per els carrerons de la ciutat i anar a beure una cervesa i sopar al restaurant Cokkie.
El segon dia al matí es pot escollir entre el Melbourne Aquarium o la National Gallery of Victoria: Internacional i després anar al Royal Botanic Gardens. Per acabar el dia a St Kilda amb un meravellós sopar al restaurant Claypots i alguna copa al George Public Bar, o anar a un concert a l'Espy.
El tercer dia es pot anar a buscar l'aventura al nord. Es pot començar al Melbourne Museum i passejar després fins al Brunswick St per conèixer els millors cafès i la cultura bohèmia de la ciutat. Si queda temps es pot anar per Smith Street per veure alguna cosa més alternativa i tornar a Chinatown per sopar i anar al teatre.
El quart dia es pot començar en el Queen Victoria Market. On s'ha de provar el multicultural menjar deli i voltar-hi una mica per anar de compres. Després es pot visitar el Melbourne Cricket Ground per així entendre perquè l’esport torna boja a la gent d'aquesta ciutat. Després es pot anar a Southbank per berenar i veure el riu. El dia acaba amb una visita al Australian Centre for Contemporary art.
El cinquè dia es podria passar al Royal Melbourne Zoo. On es podrà passar el dia sencer per veure magnífics animals salvatges.
El sext i el sèptim dia es pot anar d'excursió a la Great Ocean Road o al valle del Yarra. Després es pot anar a menjar a Richmond i acabar la tarda a l aplatja de St Kilda






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada