dilluns, 28 de febrer del 2011

Viena

Capital d'Àustria, Viena és una de les ciutats més visitades d'Europa. El seu idioma oficial és l'alemany, i té 1'6 milions d'habitants.
A Viena si pot viatjar a qualsevol època l'any ja que a més dels seus magnífics monuments, cada estació de l'any ofereix multituds d'atraccions per els viatgers. Així i tot, l'època més recomanable és entre el maig i el setembre (època del teatre i la òpera) o l'octubre.
En quan al clima, els hiverns són molt freds, amb grans probabilitats de que nevi, per tant cal anar-hi ben abrigat, i els estius són suaus i humits.
Durant el segle XIX fou una de les grans capitals musicals del món i a començaments del segle XX meca de la filosofia i el debat polític d'occident, així com un dels principals centres culturals mundial.
Viena compta amb una animada vida artística i cultural amb els seus cinemes i teatres, museus catedrals i palaus, però també amb tavernes típiques vieneses, infinitats de cafès, mercats, tendes, parcs i jardins i una meravellosa excursió als Alps.

Els grans atractius de Viena són :

1.Teatre de la Òpera
2. Burgtheater
3. Prater
4. Barri dels Museus
5. Belvedere.

6. Karlskirche 



7. Schönbrunn
8. Stephansdom

9. Escola d' Hivern d'Equitació




10. Cafè Central

11. Museu Kunsthistorisches



diumenge, 27 de febrer del 2011

Melbourne



Melbourne és la segona ciutat amb més població d’Austràlia, compta amb 3,7 milions d’habitants.
El seu idioma oficial és l’anglès tot i que destaca per la seva varietat multicultural.
El seu clima és suau, amb bon temps, no s’arriba a extrems de temperatures molt fredes o molt caloroses. Per això és una ciutat que pot ser visitada en qualsevol època de l’any, tot i que es recomana viatjar-hi entre els mesos d’abril i maig ja que és quan els dies i les nits són més agradables.
Melbourne és una ciutat molt gran, per això es recomana instal·lar-se al centre de la ciutat, on a més, hi ha la majoria de punts d’interès turístics.
Una curiositat a tenir en compte és que aquesta ciutat és considerada la capital de la cuina Australiana ja que té una gran varietat de menjars i de mescles delicioses.  
La moneda de canvi que s’utilitza és el dolar Australià.

La guia 'Lonely planet' recomana el següent recorregut, que considero que pot servir d’ajuda, per fer durant una setmana per Melbourne:
El dia començaria al centre de la ciutat, ja que com he dit abans, s'hi concentra gairebé tot. S'aniria al Federation Square per contemplar la imatge en moviment al Australian Centre for the Moving Image per després seguir culturalitzant-te amb el Ian Potter Centr: National Gallery of Victoria Australia. Si es vol esmorzar amb gent elegant es recomana anar al bar de tapes Movida i després anar al Immigration Museum. Per acabar es pot anar de compres per els carrerons de la ciutat i anar a beure una cervesa i sopar al restaurant Cokkie.
El segon dia al matí es pot escollir entre el Melbourne Aquarium o la National Gallery of Victoria: Internacional i després anar al Royal Botanic Gardens. Per acabar el dia a St Kilda amb un meravellós sopar al restaurant Claypots i alguna copa al George Public Bar, o anar a un concert a l'Espy.
El tercer dia es pot anar a buscar l'aventura al nord. Es pot començar al Melbourne Museum i passejar després fins al Brunswick St per conèixer els millors cafès i la cultura bohèmia de la ciutat. Si queda temps es pot anar per Smith Street per veure alguna cosa més alternativa i tornar a Chinatown per sopar i anar al teatre.
El quart dia es pot començar en el Queen Victoria Market. On s'ha de provar el multicultural menjar deli i voltar-hi una mica per anar de compres. Després es pot visitar el Melbourne Cricket Ground per així entendre perquè l’esport torna boja a la gent d'aquesta ciutat. Després es pot anar a Southbank per berenar i veure el riu. El dia acaba amb una visita al Australian Centre for Contemporary art.
El cinquè dia es podria passar al Royal Melbourne Zoo. On es podrà passar el dia sencer per veure magnífics animals salvatges.
El sext i el sèptim dia es pot anar d'excursió a la Great Ocean Road o al valle del Yarra. Després es pot anar a menjar a Richmond i acabar la tarda a l aplatja de St Kilda






divendres, 25 de febrer del 2011

Vancouver

Com us vaig comentar el dijous, durant els pròxims dies us parlaré una mica de les millors ciutats per viure.

Avui parlaré sobre Vancouver, us aconsellaré que val la pena visitar i quin podria ser un bon itinerari per visitar-lo durant dos dies.

Vancouver és una ciutat Canadenca situada al sud-oest de la província de la Colúmbia Britànica. És visitada anualment per 8’7 milions de persones, el seu idioma oficial és l’anglès i ha estat la seu dels jocs olímpics i paralímpics del 2010.

Vancouver és famosa en tot el món com una ciutat utòpica envoltada de densos boscos davant el mar i imponents muntanyes cobertes de neu on gaudir d’una relaxada joie de vivre.

No obstant, la ciutat plena de rascacels de vidre ofereix molt més del que es veu a primera vista. I per als viatgers que els agrada explorar els centres urbans i endinsar-se en els barris de les ciutats, Vancouver és una delícia.

Des de el districte comercial del SoMa fins a l’antiga comunitat hippie de Kits, des de els yuppies de Yaletown que viuen en àtics fins als bohemis que van a prendre el cafè al Commercial Dr, i des de els carrers tolerants plens d’homosexuals dels West End fins als carrers de chinatown, la ciutat és una mescla de zones explorables. Totes elles són fàcilment accessibles i la millor forma d’explorar-les és a peu.

Un itinerari recomanat per Vancouver de dos dies podria començar amb un esmorzar al Templeton (que és un genial restaurant estil dècada del 1950) abans d’anar a la Vancouver Art Gallery (que està ubicada en un antic palau de justícia, ). Després donar un passeig i mirar als aparadors a Robson St, i anar fins al passeig marítim per disfrutar de vistes panoràmiques del mar i de les muntanyes. A continuació dirigir-se a l’oest fins el Stanley Park (magnífic parc just al centre urbà i que combina excel.lents punts d’interès amb una mística aura natural, s’hi pot passejar, córrer o anar amb bicicleta). A la tarda, explorar les platges i el Vancouver Aquarium (on hi ha més de 9000 criatures marines, amb taurons, delfins i balenes) abans de tornar al centre per sopar.
L’endemà es podria agafar un taxi per anar a Chinatown (un dels barris més atractius de la ciutat), aturar-se a la Millenium Gate (que és la nova entrada d’aquest barri) i visitar el Dr Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden (jardí on es pot descansar del soroll del barri de chinatown). Si es te gana es pot anar a la Hon’s Wun-Tun House (que és un famós restaurant xinès) per dinar. Després s’imposa passejar per Main St fins al Science World (lloc d’esplai per als més petits) i a continuació muntar en el SkyTrain que surt des de la propera estació fins a Waterfront Station. Així es pot realitzar una ruta escènica en el SeaBus fins a North Vancouver ( barri dormitori). A la tornada s’ha de passar per la Steamwork’s Brewing Co ( un dels llocs preferits per anar beure una cervesa), a Gastown per sopar d’una pizza i una cervesa.


dijous, 24 de febrer del 2011

The World’s Most Liveable Cities 2011

El dilluns, The economist Intelligence Unit va publicar la llista de quines són les  millors ciutats per viure per aquest 2011.
Aquesta llista es va fer a partir de l’estudi anomenat The Economist Intelligence Unit’s liveability survey, on hi participen 140 ciutats de tot el món i on es valora l’estabilitat, l’assistència mèdica, la cultura i l’entorn, l’educació i les infraestructures de cada ciutat.
La puntuació més alta la va aconseguir Vancouver, trobem que les ciutats que més predominen a la llista són de Austràlia i de Canadà.
Em crida l’atenció que Viena és la única ciutat europea que apareix en els primers 10 llocs. Tot i que cal dir que en un altre estudi fet per Mercer Human Resource Consulting durant el 2010, situa a Viena en primer lloc. Mercer valora altres aspectes com l’allotjament, els béns de consum i l’entorn sociocultural.

La llista és la següent:

1. Vancouver, Canadà
2. Melobourne, Austràlia
3. Viena, Àustria
4. Toronto, Canadà
5. Calgary, Canadà
6. Helsinky, Finlàndia
7. Sydney, Austràlia
8. Perth, Austràlia
9. Adelaide, Austràlia
10 Auckland, Nova Zelanda.

Durant els pròxims dies us parlaré sobre aquestes ciutats.
Apalins, que vagi bé el dia!


dimecres, 23 de febrer del 2011

Web recomanada

Avui us vull recomanar una pàgina web penso que us pot interessar ja que hi trobareu moltes possibilitats per viatjar .
Es tracta d'una pàgina web d'una agència de viatges que t'ajuda a preparar el teu viatge responsable. La adreça és http://www.viajesresponsables.com/

Trobaràs que no són els típics viatges que ens ofereixen les agències convencionals. Hi ha varies ofertes que es troben agrupades en les següents categories: 
‘Ecoturisme i aventura’, ‘Sol i platja’, ‘Turisme indígena’, ‘Turisme rural’, ‘Turisme actiu’, ‘Viatges culturals’, ‘Viatges sostenibles’...penso que tots són increïbles.
Tots ells tenen un element en comú: que el viatger disfruti al màxim d'un servei de qualitat i que el seu viatge afecti de forma positiva el lloc que es visita.

Fins ara he suposat que tots sabeu que és el turisme responsable. Per tots aquells que no ho saben, consisteix en viatjar però sense perjudicar a la població i a l’entorn del lloc de destí.
 L’ús dels recursos naturals, econòmics, i humans s’han de realitzar respectant el lloc visitat; i en el cas de que es produeixi algun tipus de impacte, aquest haurà de ser beneficiós per la població de destí.
El turisme responsable suposa que el viatger sigui conscient de l’impacte que produeix. No es tracta de fer un voluntariat o ajudar a altres persones, simplement es tracta de conèixer millor la cultura del lloc, establir una relació amb les persones locals i visitar els llocs que defugen de les típiques rutes turístiques.

dimarts, 22 de febrer del 2011

Per començar...

M'agradaria compartir amb tots vosaltres la gran passió que tinc per viatjar, la màgia que penso que té agafar una motxilla i anar a conèixer món. Aniré aportant tot allò que em sembla interessant i útil per programar un viatge, però a la vegada m'agradaria que aquest bloc servesqui perquè tots puguem fer aportacions per ajudar-nos els uns als altres.
Fa temps vaig llegir un comentari que em va inspirar profundament. Si a vosaltres us passa el mateix, aquest és el vostre bloc.

"Viatgem per aprendre. Viatgem per gaudir.
 Viatgem per compartir, valorar i existir.
 Viatgem, en el fons, perquè sí.
 Perquè el cor ens ho demana així".